home

even voorstellen

visie

voorzorg

24-uurs familiekamer

bij overlijden

nazorg

links

contact

 

De mogelijkheden...

Het is onmogelijk op deze site alle mogelijkheden te gaan benoemen, hieronder hebben we enkele onderwerpen vernoemd.

  algemeen: begraven: crematie:
  opbaren begraafplaatsen asbestemming
  kisten grafmonument  
  bloemen    
  uitvaartbijeenkomst    
  muziek    
  familieberichten    
  vingerafdruk    

Opbaren:

Men kan kiezen uit enkele mogelijkheden betreffende het opbaren zoals het opbaren in onze huislijke aula of indien mogelijk thuis opbaren. Men kan er ook voor kiezen de opbaring plaats te laten vinden in de 24-uurs familiekamer. Hier is het mogelijk om de dierbare te bezoeken wanneer dit maar wenselijk is. Wij willen u hierover graag advies geven en bekijken wat de mogelijkheden zijn in de gewenste ruimte waar opgebaard gaat worden.

Kisten:

De keuze in kisten is groot. Men kan kiezen uit ecoline kisten, kisten vervaardigd van spaanplaat, kisten van populierhout met een eiken fineerlaagje en kisten van eikenhout. Van elke soort kisten is een boekje met volop keuze aan modellen, deksels, handgrepen en sluitschroeven.

Bloemen:

Er is een ruime keus aan mogelijkheden voor het uitzoeken van rouwarrangementen: kleursamenstellingen, soorten bloemen, linten en kaartjes. De rouwarrangementen kunnen via ons uitgezocht en besteld worden, maar men kan ook zelf de bloemen verzorgen.

Uitvaartbijeenkomst:

De uitvaartbijeenkomst kan gehouden worden in een kerk, in de aula van het crematorium of men geeft de voorkeur aan een andere locatie. Het is soms mogelijk om een niet kerkelijke uitvaart wel te houden in een kerkgebouw. De bijeenkomsten kunnen voor iedereen zijn, genodigde of nabestaande zijn. Openbaar of besloten

Muziek:

Vaak speelt muziek een belangrijke rol in een uitvaartbijeenkomst. Muziek kan vele emotionele waarde hebben. Men kan de voorkeur geven aan live muziek.

Familieberichten:

Wij kunnen er zorg voor dragen dat het bericht van overlijden wordt geplaatst onder de rubriek familieberichten in de gewenste krant(en).

Vingerafdruk:

Van een vingerafdruk kan een sierraad gemaakt worden. Wij kunnen dit voor u organiseren.

Begraven:

De begrafenisbijeenkomst kan gehouden worden in een kerk, de aula van het crematorium of een gewenste andere locatie. Het is soms mogelijk om een niet kerkelijke uitvaart wel te houden in een kerkgebouw. De bijeenkomsten kunnen openbaar zijn of alleen voor genodigden. Na de bijeenkomst gaat men naar de begraafplaats, dit kan zowel met alle aanwezigen zijn of alleen met genodigde zijn.

Begraafplaatsen:

Bergen op Zoom kent enkele begraafplaatsen. De begraafplaatsen in Bergen op Zoom die in onze onderneming het meest gevraagd worden, zijn:

Grafmonument:

Ook voor de grafmonumenten geldt dat er veel keus en veel mogelijkheden zijn. U moet altijd wel rekening houden met de eisen en regels van de betreffende begraafplaats.

Crematie:

Een rechtstreekse crematie of crematiebijeenkomst wordt meestal gehouden in het crematorium in de (omgeving van de) woonplaats waar de overledene woonde of in een crematorium naar keuze. De crematiebijeenkomst kan besloten zijn of openbaar. Voor de crematiebijeenkomst kan een kerkdienst gehouden worden. In een crematorium kan men soms kiezen tussen twee aula’s; een kleine of een grote. Na de bijeenkomst is het mogelijk om de nabestaande te condoleren in de condoleancekamer van het crematorium. Men kan ook kiezen voor een condoleance elders.

Asbestemming:

Er zijn verschillen soorten asbestemmingen: Een urn thuis of elders b.v. in een nissenmuur of urnentuin. De as kan ook gedeeltelijk in een sierraad. De as kan ook verstrooid worden. Dit kan op een strooiveld zonder of met naamplaatje, soms is er een strooiveld op een begraafplaats of kan de as verstrooid worden bij een graf. As kan ook verstrooid worden op zee of vanuit de lucht. Verstrooiingen kunnen plaatsvinden met of zonder aanwezigheid van nabestaanden. Welke vorm men ook kiest de as moet, wettelijk gezien, 30 dagen in het crematorium worden bewaard in een afgesloten ruimte, de algemene nis.